Vær med i den cyklende bogklub

Når vi rejser på vores cykler oplever vi en ny verden helt tæt på, og disse indtryk giver os ny viden om områder, mennesker og naturen. Men for at udvide vores viden og forståelse mener vi, at det er vigtigt at samle viden fra flere inspirationskilder. Bogen er et vigtigt middel for vidensdeling og læring og vi nyder at lytte til en bog engang imellem.

Katja kom med ideen om at vi skulle lytte til den samme bog og så så tale om denne bog. Som ofte med ideer kommer der nye til, og hurtigt kom tanken om at involvere dig, der følger med på vores rejse.

Vi er så heldige, at Saxo støtter vores cyklende bogklub. Derfor kan vi sammen med Saxo tilbyde dig et godt tilbud på et Saxo Premium Abonnement, så du kan lytte/læse bøgerne sammen med os! Find tilbud via link: https://www.saxo.com/dk/premium

Konceptet er således:

Vi lytter/læser 1-2 bøger om måneden.

Når vi er færdige med at lytte/læse en bog, laver vi en post om den på vores Instagram/Facebook, hvor vi skriver vores refleksioner om bogen og inviterer dig til at gøre det samme i kommentarsporet. Derefter vælger vi sammen næste bog i en afstemning på story.

Vi håber du har lyst til at være med! 

PS: Du behøver ikke cykle for at være med – det sørger vi for 🙂

 

Bogen vi læser eller lytter til lige nu

Morten Albæk ”Falske Sandheder i Livet”.

Katja:

Flere kalder bogens indhold for lommefilosofi og jeg synes også, at den indeholder en del banaliteter, men nogle gange kan ting være så banale, at man har brug for at høre dem igen. En af de falske sandheder, der satte tanker i gang hos mig, er talemåden ”tid er penge”. Albæk argumenterer for, at tid ikke er lig med penge, tid er liv. Der findes uendelige penge, men kun ét liv, så du kan ikke sætte de to overfor hinanden i et én til én forhold. I forbindelse med vores rejse, er vi blevet spurgt ind til vores økonomi et hav af gange. De fleste vil gerne forstå, HVORDAN vi økonomisk kan gøre det, vi gør. Andre er uforstående over, hvordan vi kan tage valget at leve 2 år uden en indtjening, vi kommer ”bagud” i forhold til karriere, pension, løn, etc. Men hvis vi kigger på talemåden, og i stedet siger tid er liv, ja så giver en rejse som vores ekstremt god mening – i hvert fald for os. For hver eneste dag, kigger vi på hinanden, og er glade for vores valg. Et valg, der beriger vores liv. Vi mener, at vores tid er bedst brugt til at prøve at forstå verden, andre mennesker og os selv, og jeg er 100 procent sikre på, at vi ikke kommer til at ligge på vores dødsleje og tænke ”vi skulle ikke have cyklet, vi skulle have arbejdet i stedet for”.

 

Martin:

At lytte til en bog der handler om at se sit liv igennem og rette op/til hvor man føler det betyder noget for en selv og dem omkring en, har været godt. Katja og jeg har taget næsten 2 år ud af vores kalender og gøre vores drøm til virkelighed og med dette kommer et ansvar for at gøre at det er begge vores drømme der bliver opfyldt.

En falsk sandhed for mig og noget jeg har brugt meget tid på gennem livet er ”Det handler om at finde den rette work-life-balance”.  Jeg har arbejdet på store komplekse projekter, der nogle gange har taget mere end 5år at gennemføre, disse projekter har jeg lavet med en glæde og fokus, men samtidig har der altid været en stemme der har sagt husk nu ” work-life-balance”.  Jeg har med tiden lært at denne balance kun kommer ved at prioriterer hvad jeg vil bruge min tid på og så om det er arbejde eller fritid er ikke så vigtigt. Så denne falske sandhed er for mig og lige som Morten Albæk også fortæller at der er kun et liv ikke et arbejdsliv og et andet liv. Så jeg finder glæden ved at ikke at op dele mit liv og følger jeg min selvrespekt finder jeg også tid til det der er vigtigt for mig.

De punkter Morten Albæk bringer frem som sine falske Sandheder har for mig været en god oplevelse og jeg kan nikke genkendende til de fleste. Meget fint at Albæk sætter lys på at vores sprogbrug har indflydelse på vores gøren og at dette bliver en automatik og at vi som mennesker måske glemmer at tænker på hvad dette ordsprog betyder for os.

Bøger vi har læst eller lyttet til

I samarbejde med Saxo har vi startet den cyklende bogklub og i kan tilmelde jer her:

https://www.saxo.com/dk/premium

Få Saxo Premium i 3 måneder for 33 kr./md.
Har du ikke været medlem af Saxo Premium inden for det seneste halvandet år, får du også Saxo Premium gratis i de første 30 dage.

Efter endt prøveperiode og 3 måneder til 33 kr./md. fortsætter medlemskabet automatisk til 139 kr. og kan altid opsiges.

Normalt koster Saxo Premium 139 kr. pr måned.